Despre MNomAC

MNAC curatoriază o expoziție itinerantă pe tema inegalității de șanse și a discriminării etnice, un muzeu pop­-up care călătorește în spații cu concentrare mare de populație activă și ocupată, în sedii de companii.

George VasilescuClaudiu CobilanschiSimona Constantin + Suzana Dan + Cosmin Filisan sunt artiștii selectați prin concurs pentru a crea artă care să apropie emoțional două lumi care nu se întâlnesc niciodată – cea a turnurilor înalte din Pipera și cea a comunităților marginale.
Cercetarea artistică a fost mediată de MNAC și Policy Center for Roma and Minorities în cadrul a două consultări publice, cu vecinii muzeului – comunitatea Rahova-Uranus și cu rezidenții din Aleea Livezilor din Ferentari

Singura expunere a lucrărilor la MNAC a avut loc de Noaptea Albă a Galeriilor – NAG, eveniment în care trupa de teatru PlayHood a jucat piesa „Friday”, iar Cosmo a făcut un performance de percuție ce a ghidat publicul în descoperirea lucrărilor. 
După lansare, MNAC împrumută gratuit expoziția companiilor. 
Itinerariul Muzeului Nomad, cum va fi cerut și primit de societate, devine în continuare subiect de studiu. 


Propunem o pauză de reflecție la cei percepuți de majoritate drept ceilalți, adesea neînțeleși prin prejudecată, marginalizați sau ignorați și lansăm un apel la solidaritate și adaptare a culturilor organizaționale la o etică responsabilă social.

Muzeul Nomad de Artă Contemporană este un proiect al programului MNAC de Community Outreach ce are ca obiectiv dezvoltarea publicului muzeului prin derularea unor proiecte educaționale și intervenții artistice in place dedicate unor comunități țintite. Astfel, muzeul devine o agora pentru dezbatere a temelor care prin dialog între membrii societății pot fi înțelese mai bine prin spargerea limitelor impuse de prejudecată.

Dezvoltat cu sprijinul și consilierea celor de la Policy Center for Roma and Minorities.
Proiectul este cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare proiecte culturale II/2018, aria Arte Vizuale. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.